51%
Manual auto VW Microbuz Transporter

Manual auto VW Microbuz Transporter reparație, service și întreținere, în limba română.

Autor:
Numar pagini: 184
Anul aparitiei: 2003
ISBN: 973-9290-20-5
Cod produs: volkswagen9
Pret: 61,05 30,00 lei

Manual auto pentru reparat Volkswagen Microbuz Diesel fabricat intre anii 1980-1990 si Microbuz Syncro Diesel fabricat intre anii 1985-1992.

Cuprins manual auto VW Microbuz Transporter:

 1. Motorul: Principiul diesel. Turbosuflanta. Amortizor de trepidatii turbo-diesel. Actionarea prin curea de transmisie. Fixarea riglei de reglare.
 2. Chiulasa: Demontare si montare. Inlocuirea garniturii de chiulasa. Mecanismul de actionare a supapei. Demontarea si montarea arborelui cu came si a supapelor. Verificarea compresiei. Pornirea auxiliara a masinii. Turbocompresor de evacuare a gazelor de esapament. Lubrifierea motorului. Schimbarea filtrului si a uleiului de motor. Consumul de ulei. Verificarea presiunii uleiului. Demontarea si montarea baii de ulei si a pompei de ulei.
 3. Sistemul de racire a motorului: Circulatia agentului de racire. Amesec antigel pentru radiator. Schimbarea agentului de racire.
 4. Radiatorul: Demontarea si montarea radiatorului, a termostatului, a pompei pentru agentul de racire, a traductorului pentru indicarea temperaturii agentului de racire, a termocuplelor pentru ventilator si a curelei trapezoidale pentru pompa de apa.
 5. Instalatia de alimentare cu combustibil: Mersul cu masina iarna. Verificarea instalatiei de injectie. Inlocuirea filtrului de combustibil. Montarea instalatiei suplimentare de preincalzire a motorinei. Montarea furtunului de retur. Verificarea si reglarea turatiei maxime. Demontarea, montarea si reglarea sistemului de acceleratie. Reglarea cablului de pornire la rece (socul). Reglarea turatiei in gol. Garnitura filtrului de aer. Verificarea bujiilor incandescente.
 6. Turbo-Diesel: Reglarea distributiei motorului. Rezervorul de combustibil. Instalatia de evacuare a gazelor de esapament. Tabel de defectiuni - fum negru excesiv.
 7. Ambreiajul.
 8. Cutia de viteze. Reglarea schimbatorului de viteze.
 9. Puntea din fata: Suspensia rotilor din fata. Demontarea si montarea arcului elicoidal, a fuzetei, a amortizorului, a basculei superioare, a discului de frana si a rulmentului. Verificarea si reglarea jocului rulmentului.
 10. Puntea din spate: Suspensia rotilor din spate. Demontarea si montarea pentru amortizor, arc, tambur de frana, planetara. Inlocuirea burdufului.
 11. Sistemul de directie: Demontarea si montarea volanului. Servodirectia. Verificarea nivelului uleiului. Caseta si bara de directie.
 12. Geometria autovehiculului: Unghi de fuga, unghi de cadere, unghi de inclinare.
 13. Instalatia de franare: Verificarea, demontarea si montarea placutelor de frana. Frana la rotile din spate. Inlocuirea garniturii de frana. Schimbarea conductelor si a futrunelor pentru lichidul de frana. Rezervorul de lichid de frana. Aerisirea instalatiei de franare. Frana de mana. Instalatia ABS.
 14. Roti si anvelope: Echilibrarea si schimbarea rotilor. Uzura anvelopelor. Lant antiderapant.
 15. Caroseria: Demontarea si montarea barei din fata / spate, a captuselii usii, a geamului de la usa, a cremalierei pentru geam, a ochiului de geam, a manerului de la usa si a yalei. Inlocuirea oglinzilor exterioare. Reglarea usii din fata. Demontarea si montarea usii din spate si a usii glisante.
 16. Instalatia de incalzire: Traseul aerului de racire si reglarea incalzirii. Traseul aerului cald.
 17. Instalatia electrica: Demontarea, montarea, verificarea si incarcarea bateriei. Demontarea si montarea releelor, a alternatorului si a demarorului. Tabele de defectiuni.
 18. Armaturi de bord: Demontarea si montarea tabloului de distributie, a vitezometrului, a comutatorului de semnalizare si a comutatorului stergatorului de parbriz.
 19. Trusa de scule: Lubrifierea si revizia. Verificarea emanatiei de fum negru intens.
 20. Scheme electrice.

Produse recomandate
Opinia clientilor